Bemutatkozás

 

Műanyag-feldolgozó szakmérnökként, beruházásban, üzemeltetésben, termelésben (műanyag- és gumi feldolgozás) szerzett több évtizedes gyakorlati és irányítási tapasztalatokkal rendelkezem.

Nagy gyakorlatom van új termékek kifejlesztésében, annak teljes vertikumát átfogó munkavégzésben illetve annak irányításában. (gyártmány- szerszám- technológia-tervezés, megvalósítás, gyártásindítás).

Üzemi tapasztalataim kiterjednek szerszámpróbák, fröccsöntési és extrudálási technológiák kidolgozására, fröccsöntőgépek, extruderek beállítására, tömeggyártás koordinálására.

Fejlesztési és műszaki vezetőként az új beruházások megvalósításával, tenderek kiírásával és értékelésével, gépek kiválasztásával, rendelésével, átvételével, telepítésével és beüzemelésével foglalkoztam.

Több műanyag és gumi üzem létesítése, működésük műszaki feltételeinek biztosítása, műanyag-feldolgozó gépek illetve technológiai kiegészítőik és szerszámaik termelésre alkalmasságának biztosítása tartozott hozzám. Jó személyes kapcsolatokkal és bő baráti körrel rendelkezem a magyar műanyagiparban, mint az oktatásban , tudományos intézményeknél, mint feldolgozással foglakozó cégeknél. Az SPE magyarországi (Műanyagipari Mérnökök Egyesülete) tagozatának tagja vagyok